Blogs: Pefect outfits for christmas

Stalen Ramen Eiken Bijgebouw

Published Jun 21, 22
7 min read

Houten Eiken bijgebouw

Zoek je een eiken bijgebouw? Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken. Poolhouses, carports, overdekte terrassen, orangerieën of aanbouwen. Een bijgebouw wordt gebouwd op dezelfde locatie als het hoofdgebouw maar staat niet in directe verbinding met het hoofdgebouw door bijvoorbeeld een opening of deur. Hierin verschilt het bijgebouw met een aanbouw of uitbouw. In dit artikel leg ik je uit wat een bijgebouw is en waarom mensen ervoor kiezen om hem te bouwen.

Onze werkwijze

Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken met de materialen van uw keuze. Eikenhouten (of andere houtsoorten) bijgebouwen, poolhouses, carports, guesthouses of stallingen vormen een ideale aanvulling voor uw tuin. Het plaatsen van losstaande bijgebouwen in de tuin zoals een tuinhuis, serre, schuurtje, poolhouse of garage is vergunningsplichtig. Onder voorwaarden kan een vrijstelling van de vergunningsplicht gelden. Hier vindt u de algemene voorwaarden die in heel Vlaanderen gelden. De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente. Voldoet uw ingreep niet aan de lokaal geldende voorwaarden voor vrijstelling, dan is het aanvragen van een vergunning verplicht. Dit moet uiteraard voorafgaand aan de werken gebeuren.

Algemene regels over vrijstelling en melding (Vlaams niveau)

Vrijstelling

Onder voorwaarden (zie hieronder) geldt in bepaalde gevallen een vrijstelling van de vergunningsplicht voor het optrekken van vrijstaande bijgebouwen in de zij- en/of achtertuin. Het kan hier gaan over een tuinhuis, poolhouse, vrijstaande carport, vrijstaande garage, vrijstaande terrasoverkapping, serre… De vrijstelling van vergunningsplicht geldt enkel als aan een aantal voorwaarden voldaan is:
 • Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij meegerekend.
 • Als dit bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning en de medewerking van een architect verplicht. Dit geldt ook voor als woning gebruikte containers, mini-huisjes en andere constructies, tuinkantoren, ateliers enz. De vrijstelling geldt enkel voor bijgebouwen die in functie staan van bijvoorbeeld tuinonderhoud, tuinontspanning (vb tuinberging, poolhouse, …) of opslag (garage, carport, fietsenstalling, …).
 • De vrijstelling geldt enkel als de losstaande bijgebouwen:
  • een hoogte van 3,5 meter niet overschrijden (dit is de totale hoogte, gemeten tot het hoogste punt van het bijgebouw)
  • volledig binnen een straal van 30 meter van de woning opgetrokken worden
  • in de zijtuin 3 meter van de perceelsgrens blijven
  • in de achtertuin 1 meter van de perceelsgrens blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd worden zonder de bestaande scheidingsmuur te wijzigen
 • De vrijstelling geldt niet als de losstaande bijgebouwen opgetrokken worden in ruimtelijk kwetsbaar gebied.
 • De algemene checklist "vrijstellingen" bevat nog aanvullende voorwaarden.
 • De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente.

Voorbeeld:

Iemand wil in zijn achtertuin een vrijstaand tuinhuis plaatsen. Momenteel staat er al een serre van 15 m². Het vrijstellingsbesluit maakt het mogelijk om zonder stedenbouwkundige vergunning én zonder melding een tuinhuis te bouwen dat 25m² groot is (want 15 + 25 = 40) en lager dan 3,5 meter, mits aan alle voorwaarden  uit de checklist vrijstellingen voldaan is.

Bijgebouw In Eik

De hellingshoek van de schuine dakvlakken mag niet meer dan 55° bedragen. De dakvoet (dat is het laagste punt van het schuine dak) mag niet hoger zijn dan 3 meter. De daknok (hoogste punt van het schuine dak) mag niet hoger zijn dan 5 meter, En let op: de afstand naar de buren bepaald ook de maximale hoogte van de daknok.

De formule voor de maximale daknoghoogte is: maximale daknokhoogte x 0,47) + 3De maximale daknokhoogte is dus: (3,5*0,47) + 3 = Voor alles dat op meer dan 4 meter afstand van het oorspronkelijke woonhuis gebouwd worden geldt het volgende. De functie van het bijgebouw met ‘functioneel ondergeschikt zijn’ aan het hoofdgebouw.Dit betekent dat er geen primaire woonfuncties zoals woonkamer, keuken of slaapkamer gerealiseerd mogen worden. Een bijkeuken, atelier, dierenverblijf en berging zijn wel functioneel ondergeschikt te achten aan de functie van een woning. Veel mensen dromen ervan om wel een chaletje in de tuin te hebben voor gasten of voor de verhuur.

Wil je toch de grens opzoeken, dan is ons dringende advies om de hulp in te schakelen van een lokale bouwkundig adviesbureau en/of architect welke ervaring heeft met dergelijke bijgebouwen Er is maar 1 uitzondering op deze regel en dat is als het bijgebouw gaat dienen als mantelzorgwoning. Dan mag het wel een volledige en zelfstandige woonfunctie hebben.

Dit geldt niet als daar geen redelijke eisen van welstand van worden geëist. Er mag geen dakterras, balkon of andere buitenruimte op het bijgebouw komen, Het mag niet bij een woonwagen, Het mag niet bij recreatiewoningen, De oppervlakte mag niet groter zijn dan de onderstaande regels voor het bebouwingsgebied, De functie van het bijgebouw met ‘functioneel ondergeschikt zijn’ aan het hoofdgebouw - douglas bijgebouw.

Let er op, dat als je een aanbouw gaat maken en een muur door gaat breken, dit een constructieve ingreep is en derhalve vergunningplichtig. Het mag alleen bij woningen die GEEN monument zijn, GEEN beschermd stads- of dorpsgezicht of waar geen andere publiekrechtelijke beperking op zit. Het mag niet groter zijn dan de maximale grootte die we je hieronder uitleggen - bijgebouw in hout prijs.

Vergunning Bijgebouw Aanvragen

Hoe groot het mag worden is afhankelijk van jouw en jouw (huis met bijgebouw). Als je deze 2 begrippen hebt uitgerekend, dan gelden de volgende regels: Is jouw bebouwingsgebied kleiner dan of gelijk aan 100 m2, dan mag je maximaal 50% van dat bebouwingsgebied bij bouwen. Is jouw bebouwingsgebied tussen de 100 m2 en 300 m2, dan mag jij 50 m2 bijbouwen + 20% van alles boven de 100m2 bebouwingsgebied.

Een mantelzorgwoning kopen is vaak niet eenvoudig - bijgebouw verzekeren. Daarom hebben wij een werkwijze ontwikkeld die het u zeer gemakkelijk maakt. Wij helpen u met het maken van beslissingen en adviseren wat wel en niet belangrijk voor u is. Door middel van een 3D tekening en een plattegrond krijgt u een goed beeld hoe de indeling van uw woning er uit komt te zien.

Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan en wordt een zorgwoning kopen u gemakkelijk gemaakt. Ook voor uw inrichting zoals vloerbekleding, keuken of bieden wij een oplossing - bijgebouw kantoor..

Ben jij toe aan meer ruimte voor je tuinspullen, gereedschap en opslag? De aanbouw van een schuur of het aanbouwen van een garage biedt uitkomst. Je creëert meer ruimte, die je niet alleen voor opslag maar ook bijvoorbeeld als kantoor kan gebruiken. Maar wat zijn de kosten die bij zo’n project komen kijken? Homedeal heeft alle gemiddelde kosten, richtprijzen en mogelijkheden op een rijtje gezet.

Kosten aanbouw schuur of garage Het aanbouwen van een garage of de aanbouw van een schuur zijn grote projecten. Voordat je hieraan begint, wil je een duidelijk overzicht van de gemiddelde prijzen. Om je een idee te geven van de te verwachten prijzen, vind je hieronder de gemiddelde prijs per m2 voor zowel de aanbouw van een schuur als het laten aanbouwen van een garage.

000 Aanbouwen stenen garage15€ 15. 000 Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes. Start Prijsvoorbeelden Hier vind je 3 prijsvoorbeelden om zo een beter beeld te krijgen van de te verwachten prijzen. Ben jij van plan een houten schuur aan te laten bouwen? Hierbij moet je denken aan gemiddelde kosten van € 10 - meldingsplicht bijgebouw.

Bijgebouw In Houtskelet

In een houten schuur kan je bijvoorbeeld je fietsen stallen, je tuingereedschap bewaren en je opgevouwen tuinstoelen opslaan in de winter. houten poolhouse. Het populairste project is het aanbouwen van een stenen schuur van 15 m2 aan het huis waar je je fietsen en andere spullen in kwijt kan. Hier past ook eventueel een kleine auto in (massief houten bijgebouw).

000, inclusief arbeid en btw. Heb jij niet genoeg aan het aanbouwen van een schuur? Dan kan je ervoor kiezen om een garage aan te bouwen. Hierin kan je niet 1 maar 2 auto’s in kwijt en daarnaast heb je nog ruimte over voor eventuele andere spullen. Het aanbouwen van een stenen garage van 40 m2 kost gemiddeld € 30.

Welke keuzes bepalen de prijs van het aanbouwen van een schuur of garage? De totale kosten van het aanbouwen van een garage of de aanbouw van een schuur zijn afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren zijn onder andere de grootte van de aanbouw, de afwerking en de extra opties waar je uit kunt kiezen.

De grootte van de schuur of garage is natuurlijk van grote invloed op de kosten van het project. Hoe groter de garage of schuur die wordt aangebouwd, hoe hoger het uiteindelijke bedrag. De gemiddelde prijs per m2 voor het aanbouwen van een schuur of garage is € 930. Ga jij de aangebouwde garage of schuur niet alleen voor opslag gebruiken, maar ga je er bijvoorbeeld in werken? Dan is het slim om de garage of schuur te laten isoleren, dan hou je de warmte goed binnen en bespaar je op de stookkosten.Associeer jij een tuinhuis ook met een opslagplaats voor tuingereedschap zoals grasmaaiers, heggenscharen en tuinstoelen? Dan zal je versteld staan van de grote diversiteit binnen het hedendaagse aanbod van tuinhuizen. Wat zijn de voordelen van een tuinhuis plaatsen? Wat zijn de mogelijkheden? En hoeveel kost het? Dat kom je hier te weten! : Waarom een tuinhuis plaatsen? Een tuinhuis is een functioneel bijgebouw dat je op meerdere manieren kan gebruiken. bijgebouw zelfbouwpakket.

Denk aan tuinstoelen of -kussens, tuingereedschap, fietsen, … Kortom: een tuinhuis is een ideale manier om meer bergruimte te creëren. : een tuinhuis plaatsen doe je meestal niet alleen vanwege de opbergruimte. Tegenwoordig kan je een tuinhuis omtoveren tot een luxueuze tuinkamer, een buitenkeuken, een ruim tuinkantoor of zelfs een gastenverblijf.

Burenrecht BijgebouwJe hebt keuze uit een gevarieerd aanbod: wil je graag een modern tuinhuis dat bij jouw strakke woning past? Of gaat je voorkeur uit naar een landelijke stijl? : dankzij het gevarieerde aanbod heb je een uitgebreide keuze binnen elk budget. Zo is het mogelijk om een tuinhuis volledig op maat te plaatsen, maar kan je ook zelf je tuinhuis samenstellen uit verschillende prefab elementen - bijgebouw in hout.

: een tuinhuis is vanwege z’n flexibele toepassingen en diverse ontwerpmogelijkheden een echte meerwaarde voor je tuin. Geniet in alle rust van de stilte en de zon in je tuinkamer of berg netjes je tuinspullen op (houten bijgebouw plat dak) (houten poolhouse). Prefab tuinhuizen kan je in diverse doe-het-zelfzaken vinden. Wil je echter volledig of gedeeltelijk maatwerk dat is afgestemd op je tuin en je woning? Dan vraag je best voorstellen aan bij meerdere buitenschrijnwerkers actief in je buurt.

Deze kan je samen met een timmerman overlopen. Zo ben je zeker van een tuinhuis dat voldoet aan al je wensen. VRAAG 1: waar kan ik een tuinhuis plaatsen in de tuin? De hoeveelheid beschikbare ruimte in je tuin bepaalt in sterke mate welk soort tuinhuis je kan plaatsen. Heb je bv.

In het andere geval kan je ook kiezen voor een tuinhuis op bestaande bestrating in je tuin. is een tuinhuis een bijgebouw. Tip: hou goed rekening met je tuinindeling (bloemenperken, tuinpaden, terras, …). VRAAG 2: wat is het doel van mijn tuinhuis? Wat wil je met je tuinhuis doen? Heeft dit bijgebouw enkel een opbergfunctie of wil je er een hobbyruimte, tuinkantoor, … van maken? In het laatste geval wil je comfortabel kunnen bewegen en moet de ruimte ook gezellig in te richten zijn.

Villabouw realiseren

Zoek je een villabouw?  Is het u droom om een luxe woning te bouwen of landhuis te bouwen en wil je geen genoegen nemen met een standaard woning? Dan is een villa bouwen wellicht iets voor u! Kom eens praten met Architect Gruwez, wij helpen u graag om uw droom te realiseren. Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen van het ontwerp van uw villabouw tot aan de oplevering, het ontwerp is werkelijk maatwerk. Weet u nog niet precies in welke stijl u uw villa wilt laten bouwen, dan hebben wij voor u genoeg keuzemogelijkheden. Samen met u schetsen en bouwen wij uw woning. Op onze website vindt u vele voorbeelden van villa’s die we door de jaren geen in deze bouwstijl hebben ontworpen.

VILLABOUW MODERN- LUXE VILLA BOUWEN

Bij architectenbureau Frank Gruwez kunt u terecht voor elk bouwtraject. Wij luisteren naar uw dromen en wensen en komen met een bouwplan voor uw woning. Dit bouwplan bevat als eerste een voorontwerp met schetsen. U bepaalt wat u wilt en welke materialen u wilt gebruiken. Wij bouwen uw moderne of klassieke villa op maat. Wij werken daarbij op een professionele en gestructureerde manier. Wij bouwen niet alleen uw villa uit, wij houden ook tijdens de villabouw contact met u als opdrachtgever. U wordt zo betrokken bij het hele bouwproces. Wil je graag een moderne villa bouwen? Architectenbureau Gruwez helpt u hierbij! Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van moderne villabouw. Kom eens met ons praten, wij maken een passend ontwerp en u zal merken dat een moderne villa bouwen ook voor u mogelijk wordt. Houten Bijgebouwen realiseren met “Villabouw” is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. Voor Houten Bijgebouwen bent U voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Reeds van in het begin bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Nadat wij het Houten Bijgebouwen architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw project. U bent al BINNEN IN UW WONING nog voor ze gebouwd is en nog voor de productie of de werf aanvangt! Met onze 3-dimensionale projectvoorstelling, voorkomen wij teleurstellingen en ontluiken tussen ons en de klant, erg leuke ideeën, DAT is nu net 1 van de meerwaarden die wij U aanbieden en waarom U voor ons gekozen heeft.

Deskundig en comfortabel uw luxe villa laten bouwen

De ervaring en vakmanschap van Architect Gruwez zorgt ervoor dat het het realiseren van een orginele villa van een leien dakje loopt. Ons bureau bouwt via een totaalformule, wat betekend dat wij voor alles zorgen. Het gaat ons om de kwaliteit van de bouw. De diensten en service naar u als klant staan bij ons daarbij centraal. Want er is geen betere reclame voor ons dan een tevreden klant. Onze totaalformule heeft voor u al het voordeel. Wij zijn een architectenbureau dat speciaal  en uniek bouwt, met verschillende exclusieve ontwerpen per jaar zijn we de koploper in Vlaanderen.

Navigation

Home

Latest Posts

24/7 Beveiliging

Published Sep 02, 22
10 min read

Lenen Voor Renovatie Huis

Published Jun 29, 22
4 min read

Renovatie Oud Herenhuis

Published Jun 29, 22
4 min read